FOTO KWALITEIT

 

Handmatige controle vooraf

Iedere foto wordt door onze experts gecontroleerd op kwaliteit voordat we overgaan tot printen. Mocht de kwaliteit te laag zijn voor een scherpe print, dan nemen we altijd vooraf contact met je op.

Digitale foto’s printen

Je hebt een digitaal bestand dat gedrukt kan worden en vanzelfsprekend wil je dat de kleuren zo mooi en scherpte mogelijk zijn.

Zonder de juiste middelen is het lastig om vooraf te bepalen of een afbeelding scherp genoeg is. Voor een groot deel heeft dit te maken met de resolutie van een foto. De resolutie bepaalt de scherpte van de uiteindelijke print. We kunnen niet direct zeggen waar een foto exact aan moet voldoen. We raden je bij twijfel dan ook aan om de bestelling gewoon te plaatsen, of contact met ons op te nemen.

Een goede afdruk heeft meestal een resolutie van minimaal 72 DPI. Afbeeldingen met een lagere resolutie zijn meestal afbeeldingen die van internet gekopieerd zijn en worden bij vergroting onscherp. LET OP: dit is geen vaststaand feit, dus twijfel je? Bestel de foto, mocht de kwaliteit onvoldoende zijn dan nemen we altijd contact met je op. Ook kun je de foto voor de zekerheid mailen naar info@afdrukophout.nl.

Het bepalen of een foto scherp genoeg is voor een afdruk op uw hout is daarnaast nog afhankelijk van het formaat waarop je de afdruk wilt hebben. Een foto op hout op 20×30 cm. behoeft een minder scherpe foto dan een foto op hout van van 80x120 cm. De resolutie van de foto kunt u controleren door de afbeelding op te slaan, met de rechtermuisknop op de afbeelding te klikken en naar eigenschappen te gaan.

Aanleverspecificaties

Wanneer je een bestelling wilt plaatsen, maar de foto niet geuploaded krijgt, dan kun je de foto’s naar ons toesturen per e-mail naar info@afdrukophout.nl
Bestanden die te groot zijn voor email en/of het bestelsysteem (tot 20 MB) kun je naar ons toesturen via We Transfer. Uiteraard is het ook mogelijk om bestanden aan te leveren op CD of USB. Bestanden groter dan 500 MB graag in overleg aanleveren.

Kleurprofiel

Onze printers printen in een CMYK kleurstelling, indien u een andere kleurprofiel gebruikt kan een lichte afwijking in de uiteindelijke print ontstaan. De foto zoals wij deze printen kan dus soms afwijken van hoe deze op je computerscherm wordt weergegeven of op een gewone printer wordt afgedrukt.

Een oude print inscannen

Heb je een “ouderwetse” losse foto en wil je deze graag op een van onze ondergronden printen? Dit is mogelijk. Stuur de losse foto goed verpakt  naar ons postadres. Daar scannen we de foto voor je in en sturen deze met de print mee retour. Met onze speciale apparatuur kunnen we veel oude foto’s op hoge kwaliteit inscannen en er een prachtig resultaat van maken.

Kan ik de kleur van mijn foto aanpassen?

Wanneer je jouw favoriete foto hebt gekozen in het bestelsysteem, kun je er voor kiezen om je foto te bewerken. Je kunt er dan voor kiezen om je foto gratis in zwart/wit of sepia te laten drukken. Ons systeem is zo ontwikkeld dat je direct kunt zien hoe de foto er uit ziet in een andere kleurstelling. 

Een ander ontwerp

Heb je een creatief idee met je foto en wil je de hele foto aangepast hebben? We hebben een aantal fotokunstenaars onder onze medewerkers. Ze kunnen van de meeste foto’s een fantastisch kleurenpaneel maken. Bijvoorbeeld een element uit de foto uitlichten en deze in kleur laten terwijl de rest van je foto in zachte grijstinten is? Dat is geen probleem voor onze medewerkers. Neem in een dergelijk geval even contact met ons op!